Over mijzelf

Nadat ik eind 2011 ben afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht, ben ik in 2012 beëdigd als advocaat in Breda. Daar heb ik tot 2018 gewerkt bij een gerenommeerd advocatenkantoor gespecialiseerd in het strafrecht.

Filosofie

Niemand wil graag met de politie of justitie in aanraking komen, toch kan het iedereen overkomen. Zorg dat u er niet alleen voor staat als het wel gebeurt! Ik doe niet aan mooie woorden en valse beloftes. Wel beloof ik dat ik voor uw zaak en uw belangen zal vechten!

Hulp nodig?

Bijstand op het politiebureau na aanhouding is in de meeste gevallen kosteloos! Maak altijd gebruik van uw recht op rechtsbijstand!

Over mijzelf

Nadat ik eind 2011 ben afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht, ben ik in 2012 beëdigd als advocaat in Breda. Daar heb ik tot 2018 gewerkt bij een gerenommeerd advocatenkantoor gespecialiseerd in het strafrecht. In die tijd heb ik veel ervaring opgedaan met alle facetten van het strafrecht, heb ik alle soorten zaken behandeld en heb ik cliënten bijgestaan uit alle lagen van de samenleving.  Per 1 oktober 2018 heb ik besloten de praktijk zelfstandig voort te zetten in Tilburg. Mijn werkgebied strekt zich echter uit over heel Nederland.

Filosofie

Niemand wil graag met de politie of justitie in aanraking komen, toch kan het iedereen overkomen. Zorg dat u er niet alleen voor staat als het wel gebeurt! Ik doe niet aan mooie woorden en valse beloftes. Wel beloof ik dat ik voor uw zaak en uw belangen zal vechten. Hebt u een vraag, of wilt u meer weten? Ik sta u altijd graag (en vrijblijvend) te woord. Bel mij op 06-15 27 63 07, mail me op marc@crombach-advocaat.nl of vul het formulier onder op deze pagina in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

Expertise

Diefstal Drugs Georganiseerde criminaliteit
GeweldsmisdrijvenMensenhandel Moord & doodslag
Verkeerszaken Wapens & munitie Zedenmisdrijven

 • Hoger beroep?

  Bent u veroordeeld door de rechtbank en bent u niet tevreden met de uitspraak? U kunt in dat geval uw zaak in hoger beroep voorleggen aan het Gerechtshof. Let wel: dit is niet zonder risico. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!

 • Cybercrime

  De aanpak van cybercrime is voor politie en justitie een steeds grotere prioriteit. Zij investeren veel in opsporingsmogelijkheden, maar ook in kennis en vaardigheden van hun eigen mensen. Zeker op dit relatief nieuwe gebied hebben zij dan ook een voorsprong ten opzichte van andere, minder ervaren procesdeelnemers.

 • Sluiting van uw woning

  Het aantreffen van drugs in uw woning kan verstrekkende gevolgen hebben. Zo kan uw woning door de Gemeente waar u woont voor langere tijd worden gesloten. In die periode mag u niet in de woning verblijven. U kunt tegen een dergelijk besluit bezwaar indienen, maar ook de rechter vragen om in afwachting van een beslissing op het bezwaar in de woning te mogen blijven. Ook in deze procedures sta ik u graag bij.

 • Rijbewijs ingevorderd?

  Is uw rijbewijs ingevorderd vanwege een (zware) verkeersovertreding? U kunt hier bezwaar tegen maken bij de rechtbank en de rechter verzoeken uw rijbewijs (voorlopig) terug te geven. Ook in deze procedure kan ik u bijstaan. Bel mij!

 • Aangehouden?

  In de meeste gevallen hebt u recht op kosteloze rechtsbijstand, zowel voorafgaand aan het politieverhoor als tijdens. Maak hier gebruik van! Als u aan de politie aangeeft mijn bijstand te willen, word ik daar meteen over ingelicht en kom ik uw kant op, ongeacht voor welk feit u bent aangehouden. Of u nu verdacht wordt van moord of van winkeldiefstal: iedereen heeft recht op de beste verdediging.

 • Uitgenodigd voor verhoor?

  In plaats van u aan te houden, kan de politie u ook een uitnodiging sturen om op verhoor te komen op het politiebureau. Deze uitnodiging is minder vrijblijvend dan het lijkt. Het is verstandig om uw zaak en de mogelijkheden vooraf met mij te bespreken. Een eerste intakegesprek is altijd gratis. Bel gerust.

 • Strafbeschikking ontvangen?

  Hoewel het er niet altijd bij wordt verteld, leidt het accepteren van een strafbeschikking tot een strafblad. In veel gevallen loont het om hiertegen in verzet te gaan. Uit onderzoek blijkt dat strafbeschikkingen regelmatig onterecht worden opgelegd, of dat een rechter anders tegen een zaak aankijkt dan een Officier van Justitie. Leest u bijvoorbeeld dit artikel eens in NRC van 4 december 2018:

  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/12/03/om-strafte-burgers-onterecht-a3018453

  Neem contact met mij op voor de mogelijkheden!

 • Opgeroepen voor een OM hoorzitting?

  De Officier van Justitie kan u oproepen voor een OM hoorzitting, als hij van mening is dat de zaak mogelijk door middel van een strafbeschikking of een transactie kan worden afgedaan. Als u dit voorstel accepteert, wordt u niet gedagvaard voor de rechtbank. Toch verschijnt ook deze zaak onverbiddelijk op uw strafblad.

  U hoeft niet alleen naar een OM hoorzitting te gaan. De ervaring leert dat het voorstel dat het Openbaar Ministerie u doet niet altijd gunstiger is dan de straf die een rechter u zal opleggen. Alleen met een advocaat aan uw zijde kunt u een afgewogen beslissing nemen over het wel of niet accepteren van een transactievoorstel.

 • Gedagvaard?

  U wordt verdacht van een strafbaar feit en bent gedagvaard om voor de rechter te verschijnen. Dit betekent vaak dat de verdenking ernstiger is, maar ook dat de gevolgen van een rechterlijke uitspraak ingrijpender kunnen zijn.

  Met een advocaat aan uw zijde staat u sterker. Vooraf bespreken wij het strafdossier en bereiden we de zitting met elkaar voor. U weet in zo’n geval waar u aan toe bent, maar ook welke mogelijkheden er zijn en wat er van u verwacht wordt.

  Tijdens de zitting verdedig ik u tegenover het machtige Openbaar Ministerie en belicht ik uw kant van de zaak.

  Na afloop bespreken we het resultaat en bekijken we samen of het raadzaam is om in hoger beroep te gaan.

Tarief

Na aanhouding

Bijstand op het politiebureau na aanhouding is in de meeste gevallen kosteloos! Maak altijd gebruik van uw recht op rechtsbijstand!

Pro deo

Als u gedetineerd bent, of als u daar op basis van uw inkomen voor in aanmerking komt, hebt u recht op kosteloze rechtsbijstand. Ik informeer u daar graag over!  Voor meer informatie kunt u ook vast terecht op de website van de Raad voor Rechtsbijstand: www.rvr.org.

Uurtarief

Mocht u niet in aanmerking komen voor kosteloze rechtsbijstand, dan werk ik op basis van een scherp uurtarief. Uiteraard maak ik daar vooraf nadere afspraken met u over.

In veel gevallen is het mogelijk om vooraf een goede indicatie te geven van de totale kosten, of om bijvoorbeeld een vast tarief voor de behandeling van uw zaak af te spreken. In ieder geval is een eerste gesprek om de mogelijkheden door te nemen altijd gratis en vrijblijvend. Bel mij daarom gerust!